hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed kararı öncesi son virajlar alınıyor... İşte piyasalar için günün öne çıkan verileri

    Fed kararı öncesi son virajlar alınıyor... İşte piyasalar için günün öne çıkan verileri
    expand

    Yurt içinde özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, konut satışları ve tarım ÜFE takip edilirken yurt dışında Euro Bölgesi dış ticaret verileri ile ABD’den gelecek New York Fed imalat endeksi, haftalık işsizlik başvuruları ve sanayi üretimi verileri öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını saat 10:00’da yayımlamasıyla veri akışı başlayacak. Söz konusu rakam en son 161,4 milyar dolar olurken, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemeleri 45,2 milyar dolar seviyesine gelmişti.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aynı saatte konut satışları, tarım ürünleri ÜFE, ücretli çalışan istatistiklerini aynı saatte açıklayacak. Konut satışları en son yıllık yüzde 12,9 gerileyerek 93 bin 902 olurken, tarım ÜFE yüzde 157,89 seviyesine ulaşmıştı.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, saat 11:00’de merkezi yönetim bütçe dengesi tablosunu paylaşacak. Merkezi yönetim bütçesi en son 64,0 milyar TL açık verirken, faiz dışı açık 47,3 milyar TL olmuştu.

    Euro Bölgesi dış ticaret verileri saat 12:00’de yayımlanacak.

    Yurt içi piyasalar için bir diğer önemli veri; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası (TCMB) para ve banka istatistikleri haftalık verileri olacak. Saat 14:30’da yayımlanacak TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'den yoğun veri akışı ekranlarda olacak. Perakende satışlar, ithal fiyatlar, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi, New York Fed imalat endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları saat 15:30’da takip edilecek.

    ABD'de günün bir diğer önemli verisi de saat 16:15’te açıklanacak sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı olacak.

    Öte yandan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi Semerkant'ta başlayacak. İki gün sürecek zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Şi Cinping dahil çok sayıda liderin katılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow