Powell konuştu, ABD’nin zenginlerinin 78 milyar doları silindi
Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen Cuma Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşmanın ardından piyasada ABD’nin en zengin insanlarının servetlerinde 78 milyar doları silen bir düşüş hareketi oluştu.

Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole sempozyumu konuşmasında “Daha yüksek faiz oranları, enflasyonu düşürürken, daha yavaş büyüme ve daha yumuşak işgücü piyasası koşulları ile hanelere ve işletmelere biraz acı getirecek. Bunlar enflasyonu düşürmenin maliyetleri. Ancak fiyat istikrarının sağlanamaması çok daha büyük bir acı anlamına gelir” dedi. Fed’in faiz artırımına devam edeceğini vurgulayan Powell’ın konuşması piyasalarda düşüş etkisi başlattı.

Konuşmanıın gerçekleştiği cuma günü yüzde 3,4 ile haziran ortasından beri en sert düşüşünü kaydeden S&P 500’ün yanında Microsoft, Amazon, Tesla ve Alphabet gibi teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Nasdaq da 100 cuma günü yüzde 4’ten fazla kayıp yaşadı.

Fed’in 2023’te faiz indirimine gireceği beklentiler boşa çıkarken Bloomberg Milyarderler Endeksindeki değişimler gözlendi.

Bloomberg Milyarderler Endeksine göre konuşma sonrası yaşanan satış dalgası sonucu Jeff Bezos 6,8 milyar dolar ile en büyük kaybı yaşarken Elon Musk’ın servetinden 5,5 milyar dolar silindi. Bill Gates ve Warren Buffett’in servetleri sırasıyla 2,2 milyar dolar ve 2,7 milyar dolar düştü. Sergey Brin’in serveti ise 100 milyar doların altına geriledi.