hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed, kripto bankalarının merkez bankacılığı sistemine dokunması için yolu açtı

    Fed, kripto bankalarının merkez bankacılığı sistemine dokunması için yolu açtı
    expand

    Fed, kripto bankaları için yeni yönergeler yayımlayarak bu firmaların küresel ödeme sistemine katılmaları gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed) yazılı bir açıklama yaparak kripto bankalarına ve kripto hizmeti vermek isteyen bankalara çağrıda bulundu.

    49 sayfalık açıklama ile Fed, bu kurumlar için yasal düzenleme zeminini oluşturdu. Fed, denetlediği bankaların, kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerde bulunmadan önce kendisini bilgilendirmesi gerektiğini bildirdi.

    Fed, ayrıca bankacılık kuruluşlarına, kripto varlıklarıyla uğraşmadan önce faaliyetlerin yasal olup olmadığını değerlendirmelerini tavsiye etti.

    3 KATMANLI SİSTEM

    Merkez bankası olarak ABD’deki tüm bankaların ana hesaplarına erişim imkanı olan Fed, yeni finans kurumlarının da hesaplarına erişmek için 3 katmanlı bir sistem oluşturdu. Buna göre, Kurul tarafından denetlenen bankalar, kripto faaliyetlerine katılmadan önce kurulu bilgilendirmeli, kripto ile ilgili faaliyetlere yasal olarak izin verilip verilmediğini değerlendirmeli ve denetim mektubuna göre düzenleyici başvuruların gerekli olup olmadığını belirlemelidir. Bankacılık kuruluşları ayrıca kripto ile ilgili faaliyetleri yürütmek için sistemlere ve kontrollere sahip olmalı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylece merkez bankası, aracı bankalara ihtiyaç duymadan bu hesaplara erişmeye bir adım daha yaklaştı.

    Gelişme ile şimdiye kadar hem kripto işlemlerini hem de geleneksel bankacılık hizmetlerini yürütmek isteyen ABD’li finans kurumları bir yol seçmek zorunda kaldı.

    Fed, geçen yıl bir yorum talebi süreci başlatarak ilk kez rehberlik önermiş ve 300 katılımcıdan yorum almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow