hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed Tutanakları: Üyeler faiz artırımı kararı için zaman talep etti

    Fed Tutanakları: Üyeler faiz artırımı kararı için zaman talep etti
    expand

    Fed'in, faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutarken, bu yılın sonlarında başka bir artırıma daha ihtiyaç duyulacağının sinyalini verdiği Eylül ayındaki toplantısında tutanaklar, "neredeyse tüm" yetkililerin, verileri değerlendirmek için daha fazla zaman tanımak amacıyla oranları sabit tutmak istediğini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed toplantı tutanaklarına göre, Eylül ayındaki politika toplantısına katılan yetkililerin çoğunluğu, gelecekte bir faiz artırımının daha "muhtemelen uygun" olacağına inanırken, bazıları daha fazla artışa gerek olmayacağını savundu.

    Üyeler ayrıca, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 20 Eylül'deki toplantısında da tam bir mutabakata varılan bir alan buldular: Oranlar muhtemelen bir süre daha yüksek kalacak.

    Merkez bankası gösterge faiz oranı aralığını yüzde 5,25-yüzde 5,5 aralığında tuttu ancak faiz oranlarının yılı yüzde 5,5-yüzde 5,75 aralığında tamamlayacağı tahminini sürdürdü.

    Çarşamba günü yayınlanan tutanaklarda, "Katılımcıların çoğunluğu, gelecekteki bir toplantıda hedef federal fon oranında bir artışın daha yapılmasının muhtemelen uygun olacağına karar verirken, bazıları da muhtemelen daha fazla artışa gerek duyulmayacağına karar verdi." ifadeleri yer aldı.

    Bazı üyeler, politika faizinin muhtemelen zirvede veya zirveye yakın olması durumunda, odak noktasının politika faizinin ne kadar yüksek artırılacağından politika faizinin ne kadar süre kısıtlayıcı seviyelerde tutulacağına kaydırılması gerektiğini hissettiklerini söyledi. Birkaç üye, faizlerin seviyesini değerlendirirken reel gösterge politika faizini veya enflasyona göre ayarlanmış faiz oranını izleyeceklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow