hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? 16 Haziran 2021

    FED toplantısı ne zaman, saat kaçta FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED faiz kararı ne olur 16 Haziran 2021
    expand

    Küresel piyasalarda karışıklık devam ederken gözler bu hafta gerçekleştirilecek olan FED toplantısına çevrildi. Avrupa Merkez Bankası'nın ultra gevşek para politikası devam ederken ABD Merkez Bankası'nın Federal Açık Piyasa Komitesi'nin faiz kararlarının ne olacağı merak ediliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Para piyasalarında dengesizlikler sürerken FED'in FOMC toplantısından çıkacak faiz kararı, toplantının karar metni, Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar ve ABD Başkanı Biden'ın Avrupa'daki görüşmelerinden gelecek haber akışı yatırımcıların odağında bulunuyor. İşte Haziran ayı FED faiz kararına dair detaylar..

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Bu hafta çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın (FED), perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ve cuma günü Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) toplantılarından çıkacak kararlar yatırımcı kararları üzerinde etkili olacak. FED toplantısı 16 Haziran 2021 Çarşamba günü yapılacak. FED faiz kararının ise 21.30 gibi açıklaması bekleniyor.

    FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

    FED'in politika faizini yüzde 0,00 ile 0,25 arasında sabit tutması ve varlık alımında değişikliğe gitmesi beklenmezken, toplantı sonrası FED Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalarda ipuçları aranacak. FED'in beklentilerin aksine faizi artırması durumunda analistler doların değer kazanması nedeniyle ons altının düşmesinin muhtemel olduğunu belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, beklentileri geride bırakan enflasyon verisinin piyasalardaki belirsizlikleri artırdığını kaydederek, FED'in para politikasının geleceğine ilişkin yönlendirmelerinin öneminin oldukça arttığını ifade etti. Karar metninde FED'in varlık alımlarına ilişkin yönlendirmesine dair ipuçlarının aranacağını bildiren analistler, varlık alımlarının azaltılması yönündeki vurgulamaların oynaklığın artabileceğini bildirdi. 

    FED 2021 TOPLANTI TARİHLERİ TAKVİMİ

    FOMC toplantılarının 2021 yılındaki tarihleri şöyle olacak: 26-27 Ocak, 16-17 Mart, 27-28 Nisan, 15-16 Haziran, 27-28 Temmuz, 21-22 Eylül, 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık. FED'in bu yılın geri kalanındaki 4 toplantısı ise 28-29 Temmuz, 15-16 Eylül, 4-5 Kasım ve 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow