hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed tutanaklarında kararlılık ağır bastı

    Fed tutanaklarında kararlılık ağır bastı
    expand

    Dün akşam açıklanan Fed tutanakları, üyelerin faiz artırımlarıyla enflasyonla mücadeleye devam etme kararlılığını gösterdi. 31 Ocak-Şubat tarihli toplantıda yetkililer, faiz oranının 25 baz puan artırılmasında hemfikir olurken üyelerden birkaçı ise 50 baz puanlık faiz artışını destekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in dün akşam açıklanan Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarına göre, Fed yetkilileri en son toplantılarında enflasyonun düştüğüne dair işaretler olduğunu, ancak daha fazla faiz artışı ihtiyacını karşılamak için yeterli olmadığını belirtti.

    Toplantı, 2022′nin başından bu yana uygulananların çoğundan daha küçük bir oran artışıyla sonuçlanırken, yetkililer enflasyona ilişkin endişelerinin yüksek olduğunu vurguladı.

    Tutanaklarda şu saptamalar yer aldı:

    Enflasyon, Fed’in yüzde 2′lik hedefinin oldukça üzerinde kaldı. Bu, çok sıkı kalan ve ücretler ve fiyatlar üzerinde devam eden yukarı yönlü baskılara katkıda bulunan işgücü piyasalarıyla geldi.

    Tutanaklar, azaltılan hızın enflasyonun hala bir tehdit olduğuna dair yüksek düzeyde endişeyle geldiğini gösterdi.

    Katılımcılar, son üç ayda alınan enflasyon verilerinin, fiyat artışlarının aylık hızında memnuniyet verici bir düşüş gösterdiğini belirtti. Fakat enflasyonun sürekli bir aşağı yönlü hareket ettiğinden emin olmak için daha geniş bir fiyat aralığında önemli ölçüde daha fazla ilerleme kanıtı gerektiğini de vurguladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonuç olarak, Fed 0,25 puanlık bir oran artışını onayladı. Mart 2022′deki bu sıkılaştırma döngüsünün ilkinden bu yana en küçük artırım oldu. Hareket, federal fon oranını yüzde 4,5-yüzde 4,75′lik bir hedef aralığına getirdi. Üyeler, toplantıda “devam eden” oran artışlarının gerekli olacağına inandıklarını tekrarladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow