hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed üyelerinden faiz mesajları: Ani yavaşlama olmayacak

    Fed üyelerinden faiz mesajları: Ani yavaşlama olmayacak
    expand

    Fed üyeleri, önümüzdeki dönem toplantılarında alınacak faiz kararlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Verilen demeçlerin artırım hızında ani bir yavaşlama olmaması yönünde birleştiği görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chicago Fed Başkanı Charls Evans, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard Fed’in önümüzdeki dönemde atacağı adımlara ilişkin açıklamalar yaptı.

    San Francisco temsilcisi, enflasyonu düşürme çabalarının henüz bitmediğini söyledi. Chicago temsilcisi ise enflasyonun düşmemesi halinde Fed’in Eylül’de 50 baz puan, hatta 75 baz puanlık bir artırımının da söz konusu olduğunu söyledi.

    Evans, "Gerçekten işlerin gelişmediğini düşünüyorsanız 50 baz puan makul bir değerlendirme, ancak 75 baz puan da olabilir. Daha fazlasının isteneceğinden şüpheliyim" ifadelerini kullandı.

    Gazetecilere değerlendirme yapan Chicago Fed Başkanı, enflasyonun düşmeye başlamasıyla Fed'in iki ay içinde 50 baz puanlık bir hamle ve ardından gelecek yılın ilk aylarında bir dizi 25 baz puanlık artışla devam edebileceğini sözlerine ekledi.

    St. Louis Fed Başkanı Bullard ise New York'taki bir etkinlikte yaptığı değerlendirmede faizlerin yüksek kalmaya devam edebileceğini belirtti. Bullard, “Enflasyon düşmezse, faiz oranlarının uzun süre daha yüksek kalması gerek.” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow