hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed ve FDIC: SVB ve Signature başarısızlıklarından önce yeterince güçlü değildik

    Fed ve FDIC: SVB ve Signature başarısızlıklarından önce yeterince güçlü değildik
    expand

    ABD'li düzenleyiciler, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın Mart ayındaki başarısızlıklarını inceleyen bir dizi rapor yayımladı. Kurumlar, iki bankanın başarısızlıklarının ardından güçlendiklerini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, başarısızlığın bir sonucu olarak bu kurallardan bazılarının değişmesi gerektiğini tavsiye etti.

    Fed tarafından yayınlanan bir mektupta Barr, Fed'in Silicon Valley Bank ile "yeterince güçlü önlem almada başarısız olduğunu" ve bankanın başarısızlığının "düzenleme ve denetimde ele alınması gereken zayıflıklar olduğunu gösterdiğini" söyledi. 100 milyar dolar veya daha fazla varlığa sahip bankalara ilişkin düzenlemeleri azaltan 2019 yılı yeniden gözden geçirilecek.

    FDIC, Signature Bank hakkındaki raporunda, New York borç verenin başarısızlığının "temel nedeninin" "kötü yönetim" olduğunu, ancak FDIC'nin "denetim eylemlerini daha erken artırabileceğini" ve daha "güçlü" olabileceğini söyledi.

    ABD'DE KRİTİK HAFTA

    Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın 10 Mart ve 12 Mart'ta ele geçirilmesi, bankacılık sisteminde paniği tetikledi ve yedi hafta sonra, San Francisco'daki borç veren First Republic (FRC) 100 milyar dolardan fazla mevduat kaybettikten sonra hayatta kalma mücadelesi verirken bu paniğe neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporlar, politika yapıcıların başka bir olası faiz oranı artışına karar vermek için Salı ve Çarşamba günleri Washington'da toplanacak Fed için bir başka önemli haftadan önce geliyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günkü basın toplantısında Cuma günkü rapordaki bulgular hakkında kesinlikle sorularla karşılaşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow