hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed yetkilileri yeni faiz artırımları konusunda konuştu

    Fed yetkilileri yeni faiz artırımları konusunda konuştu
    expand

    Fed'den Bostic, "Faiz artırımları konusunda oldukça temkinli olunmalı" derken Barkin eğer enflasyon yükselmeye devam ederse faizin daha yukarı çıkarılmasının önünde engel olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faizlerin çok yukarı çıkarılması ve ekonomiye gerekenden fazla zarar verilmesi riskini düşürmek için faizleri daha fazla artırmak konusunda "oldukça temkinli" olması gerektiğini söyledi.

    Gelecek toplantıda faizlerin sabit tutulması "eğiliminde" olduğunu ifade eden Bostic, "ABD'nin güneydoğu bölgesindeki işletmeler bana ölçüyü kaçırmaya yakın olduğumuzu söylüyorlar. Fed'in politikalarında aşırıya kaçma ve ekonomiyi daha negatif bir duruma sokma konusunda uzun bir tarihi var. Eğer yapabilirsek bundan kaçınmayı tercih ederim" diye konuştu.

    Bostic konuşmasında, faiz artırımlarının etkilerinin ekonomiyi yansımasının daha başlangıç noktasında olduklarını ifade ederken, para politikasını çalışması için kredi şartlarının sıkılaşmasına ihtiyaç olduğunu da vurguladı.

    BARKIN: FAİZ ARTIRILABİLİR

    Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonun ısrarcı olması veya şiddetlenmesi durumunda faizlerin daha yukarı çıkarılmasının önünde engel bulunmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times'a verdiği demeçte, hali hazırda enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru istikrarlı bir şekilde düştüğüne veya ekonomide toplam talebin enflasyon hedefine ulaşılmasını sağlamaya yetecek kadar frenlendiğine henüz ikna olmadığını ifade eden Barkin, "Eğer enflasyon ısrarcı olur veya hızlanır ise, faizleri daha da artırılmasını önünde bir bariyer yok" dedi. Barkin, herhangi bir potansiyel aşırı düzeltmenin hasarını hafifletmek için "istikrarlı" bir yaklaşım izlenmesini desteklediğini de vurguladı.

    Haziran toplantısında ne yönde bir karara destek vereceğine toplantı yaklaşana kadar karar vermeyeceğini belirten Barkin, istihdam, fiyatlar ve krediler konusunda gelecek verilere bakacağını ifade etti.

    BARR: BANKACILIK SİSTEMİ SAĞLAM

    Fed Başkan Yardımcısı Michael Barr, ABD bankacılık sisteminin sağlam olmaya devam ettiğini ve mudilerin mevduatlarının güvende olmaya devam ettiğinden emin olabileceklerini söyledi.

    Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu basına dağıtan Barr, bankacılık sisteminin finansal hizmetler ve hane halkları ile işletmelerin kredilere erişimlerini sağlamaya devam edebilmesine imkan verecek güç ve çeşitliliğe devam ettirme sözü verdi.

    SVB'nin batmasına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Barr, SVB yönetiminin Banka'nın risklerini yönetememesinin bu duruma yol açtığını belirtirken, Fed'in denetmenlerinin de kırılganlıkların büyüklüğünü tam olarak kavrayamadıklarını ve bu nedenle bankanın problemlerini çözmesini sağlayacakt adımların atılamadığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow