hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed yetkilisi: Resesyon Fed'in faizi arttırmasını durdurmayacak

    Fed yetkilisi: Resesyon Fedin faizi arttırmasını durdurmayacak
    expand

    Cleveland Fed Başkanı Mester, ABD için finansal istikrar sorunu görmediğini belirterek “Resesyon olsa bile bu bizim faiz artışlarımızı durdurmaz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, yaptığı açıklamada, ABD finans piyasalarında, merkez bankasının faiz artırımları yoluyla çok yüksek enflasyon seviyelerini düşürme kampanyasını değiştirecek bir sorun görmediğini söyledi.

    CNBC'ye verdiği röportajda Fed’in, enflasyonun "kalıcılığı ve büyüklüğü" karşısında yanlış reaksiyon aldığını belirterek “resesyon Fed'in faizi arttırmasını durdurmayacak” dedi.

    Mester, dünya genelinde çok istikrarsız koşullar arasında piyasa koşullarına değindi. Bank of England'ın (BoE) bu hafta piyasaları istikrara kavuşturmak için tahvil satın alma eylemlerinin enflasyonu düşürme çalışmalarıyla çeliştiğini belirtti.

    Mester, BoE'nin eylemlerinin "biraz tutarsız göründüğünü çünkü aynı zamanda faiz oranlarını yükseltmekten söz ederken tahvil alıyorlardı" dedi. Ancak İngiltere merkez bankasının yaptıklarının "iyi nedenleri" olduğunu da sözlerine ekledi ve "piyasaların işleyişi inanılmaz derecede önemli çünkü piyasalar çalışmıyorsa herhangi bir para politikası hedefine ulaşamazsınız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Şu anda küresel piyasalarda olup bitenlere rağmen şimdiye kadar böyle bir piyasa işlevsizliği görmedik. Bunu ABD pazarlarında görmedim." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow