hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı

    Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı
    expand

    Fed Başkan Yardımcısı Christopher Waller, enflasyonda bir toparlanma olmaması halinde Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkan Yardımcısı Christopher Waller, Brookings Enstitüsü tarafından düzenlenen sanal bir etkinlikte konuştu. Waller, "Sürdürülebilir bir %2 PCE enflasyonu seviyesine ulaşma mesafesinde olduğumuzdan giderek daha fazla emin oluyorum. Enflasyon yeniden yükselişe geçmediği ve yüksek kalmaya devam ettiği sürece, FOMC'nin bu yıl federal fon oranı için hedef aralığını düşürebileceğine inanıyorum" dedi.

    Fed Başkan Yardımcısı Waller, Fed'in bu yıl politikayı gevşetme niyetine ilişkin bugüne kadarki en ayrıntılı açıklamalardan bazılarını yaptı. Waller faiz indirimine açık olduğunu gösterirken, yorumları aynı zamanda bu yıl altı faiz indirimine yönelik piyasa beklentilerine de karşı çıkıyor gibi göründü.

    "Faiz oranlarını düşürmeye başlamak için doğru zaman geldiğinde, bunun metodik ve dikkatli bir şekilde düşürülebileceğine ve düşürülmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuşan Waller, "Ekonomik faaliyet ve iş gücü piyasaları iyi durumdayken ve enflasyon kademeli olarak %2'ye düşerken, geçmişte olduğu kadar hızlı hareket etmek ya da faizleri düşürmek için bir neden görmüyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow