hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı 2023 saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Gözler FED toplantı sonucunda!

    FED faiz kararı 2023 saat kaçta açıklanacak FED faiz kararı ne olur Gözler FED toplantı sonucunda
    expand

    ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için toplantı takvimi belli olmasının ardından gözler FED faiz kararına çevrildi. FED, yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırarak üst üste 7. kez faiz artırımına gitmişti. FED'in şubat ayında vereceği faiz kararı bu nedenle küresel piyasalara yön verecek. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED şubat ayı faiz kararı ne olur? İşte FED faiz toplantısıyla ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası FED yılın ilk faiz kararını bu akşam açıklayacak. Yılın ilk toplantısı olma özelliğine sahip FED toplantısında, faiz beklentileri küresel piyasalar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Ekonominin gündemini yakından takip edenler ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için gözünü, FED Başkanı Jerome Powell'a çevirdi. Aralık ayı FED toplantısında yüzde 4 olan politika faizi 50 baz puan artırılarak yüzde 4,25-4,50 aralığına yükseltmişti.

    FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için toplantı takvimi belli oldu. Ocak ayı FED toplantısı 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararının 1 Şubat’ta saat 21.00-22.00 civarı açıklanması bekleniyor. FED toplantı takvimine göre 8 faiz toplantısı yapılacak. FED'in 2023 yılında, Şubat, Mart, Mayıs, Haziran, Temmuz, Eylül, Kasım ve Aralık ayında toplanacak.

    FED faiz kararı 2023 saat kaçta açıklanacak FED faiz kararı ne olur Gözler FED toplantı sonucundaFED ŞUBAT AYI 2023 FAİZ KARARI NE OLUR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyonda düşüş görüldüğü ancak risklerin yukarı yönlü olduğu, enflasyonda gerilemeye ilişkin daha net kanıtlar görülmesi gerektiği, faiz kararlarının gelen verilere bağlı olacağı, devam eden faiz artışlarının uygun olduğu belirtilmişti.

    ABD'de düşüş patikasına giren enflasyon nedeniyle FED'in faiz artırım hızında düşüş yapması bekleniyor. FED'den 50 baz puanlık artış gelmesi beklenirken 2 aydır düşen enflasyon nedeniyle bu beklenti 25 baz puana geriledi. FED Başkanı Jerome Powell'ın da güvercin mesajlar vermesi bekleniyor ve bununla birlikte altının pozitif yön izlemesi beklentisi yükseliyor.

    Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre FED'in yüzde 70 ihtimalle şubatta 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali de yüzde 30 olasılıkla güçlü kalmaya devam ediyor. 1 Şubat 2023 tarihinde FED'in açıklayacağı faiz kararı ve FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla altının yön bulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow