hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı saat kaçta, ne zaman açıklanacak? 2023 FED mart ayı faiz kararı sonucu!

    FED faiz kararı saat kaçta, ne zaman açıklanacak 2023 FED mart ayı faiz kararı sonucu
    expand

    ABD'de meydana gelen banka iflaslarının ardından FED'in nasıl bir faiz hamlesi yapacağı günün en çok merak edilenleri arasında yerini aldı. ABD Para Politikası Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan toplantının ardından mart ayı FED faiz kararı açıklanacak. Yılın ilk FED faiz kararı toplantısında ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,50-4,75 aralığına çıkardı. Peki, FED faiz kararı sonucu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte FED mart ayı faiz toplantı saati 2023…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED faiz kararı için ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'den gelecek açıklamaya çevrildi. ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı öncesinde, piyasaların tedirgin bekleyişi sürüyor. FED, politika faizini ocak ayında 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltti.

    FED MART AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    FED faiz kararı toplantısı 21-22 Mart tarihinde olacak. FED baiz kararı 22 Mart Çarşamba günü saat 21.00'de Powell tarafından duyurulacak.

    FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

    Analistler, yapılacak faiz toplantısında 50 baz puanlık faiz artışının yüzde 25 ihtimalle olasılık dahilinde olduğunu kaydederek, Powell'ın açıklamalarında konuya ilişkin ipuçları aranacağını ifade etti. Federal fonlama faizinin 25 baz puan artırılmasının beklendiğini ifade eden Moody's, "Bankacılık sistemindeki stres yoğunlaşır ise Fed durumu değerlendirmek için faiz artırımlarını durdurabilir" ifadelerini kullandı. 

    FED faiz kararı saat kaçta, ne zaman açıklanacak 2023 FED mart ayı faiz kararı sonucu2023 FED TOPLANTI TAKVİMİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mart: 21-22

    Mayıs: 2-3

    Haziran: 13-14

    Temmuz: 25-26

    Eylül: 19-20

    Ekim/Kasım: 31-1

    Aralık: 12-13

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow