hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED toplantısı tarihi 2023... Ağustos ayında FED faiz toplantısı var mı, ne zaman?

    FED toplantısı tarihi 2023... Ağustos ayında FED faiz toplantısı var mı, ne zaman
    expand

    Küresel piyasaları yakından ilgilendiren FED faiz toplantısının bu ay olup olmadığı araştırılmaya başladı. FED'in alacağı kararla ekonomideki seyir belli olacak ve yatırımcılar bu karara göre hareket edecek. Peki, Ağustos ayı FED faiz toplantısı var mı, ne zaman? İşte FED toplantısı tarihi 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar, altın ve kripto para yatırımlarını bulunan vatandaşlar, FED faiz kararının ne olacağını ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Eylül ayında yapılacak olan FED faiz kararı toplantısı öncesinde, ekonomistlerin faiz beklentisi yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. 

    ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları, küresel piyasalarda daima büyük bir etkiye sahiptir. Fed'in, faizleri uzun bir süre daha yüksek seviyede tutma ihtimali, piyasalarda tedirginliğe neden olmaktadır. Sonuç olarak, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararları, küresel ekonomi üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip olabilir. Yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceği beklentisi, yatırımcılar arasında risk iştahının azalmasına ve piyasalarda volatilitenin artmasına neden olabilir. Bu faktörler birleştiğinde, altın fiyatlarındaki düşüşün ana nedenleri arasında kabul edilebilir.

    TEMMUZ AYI FED FAİZ KARARI

    FED, temmuz ayında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Faizler böylece 2022’den beri 11. kez artırıldı. FED'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    FED faiz toplantısı tarihi, ABD Merkez Bankası tarafından yayımlanan takvimle birlikte belli oldu. Bu takvime göre FED'in bu ay faiz toplantısı bulunmuyor. FED toplantısı önümüzdeki ay 19-20 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak ve fed faiz kararı 20 Eylül saat 21.00 civarı açıklanması bekleniyor.

    FED FAİZ KARARI TOPLANTI TARİHLERİ 2023

    Eylül: 19-20
    Ekim/Kasım: 31-1
    Aralık: 12-13

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow