hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kritik veri FED faiz kararı tarihi 2023! FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

    Kritik veri FED faiz kararı tarihi 2023 FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
    expand

    Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayı faiz kararına çevrildi. ABD Merkez Bankası, kasım toplantısında politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. Peki, FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte? İşte FED faiz kararı Aralık 2023 tarihi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kasım ayında faizi yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında sabit tutan FED'in 2023 Aralık ayında nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. Altın ve dolar yatırımcılarının yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı ile piyasalar yeniden yön bulacak. ABD Merkez bankası (FED) aralık ayı faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

    ARALIK AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    FED faiz kararı toplantısı 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacak ve 13 Aralık akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak. Küresel enflasyon sorununu derinden hisseden ABD ekonomisinde yükselen faizlerin geri adım atması için beklentiler ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar ise faizlerin Haziran 2024'ten itibaren düşüşe geçeceği yönünde tahminde bulunuyor. Fed'in faiz indirimine daha önce de Mayıs ayında başlayacağı tahmininde bulunan uzmanlar son revizeyle bu süreyi Haziran'a ötelediler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow