hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mart ayı FED faiz kararı... FED toplantısı ne zaman, hangi gün? Altın için kader günü!

    Mart ayı FED faiz kararı... FED toplantısı ne zaman, hangi gün Altın için kader günü
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    ABD Merkez Bankası PPK toplantısı son olarak ocak ayında yapılmıştı. Ocak ayında ABD Merkez Bankası'nın (FED) faizi değiştirmeyerek yüzde 5.25- 5.50'de sabit bırakmasının ardından, FED Mart 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Yılın ikinci FED toplantısı sonrası açıklanacak faiz kararı altın, dolar, petrol ve kripto para üzerinde etkili olacak. Peki, FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte? İşte FED faiz kararı toplantı takvimi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası FED’in 2024 ilk faiz kararı toplantısı 30-31 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantının ardından faiz kararı 31 Ocak’ta saat 21:00'de duyuruldu. ABD Merkez Bankası (FED) yılın son toplantısında beklentilere paralel olarak politika faizini değiştirmeyerek 22 yılın zirve seviyesinde tutmuş oldu. Williams yaptığı konuşmada "Hedeflerimize tam olarak ulaşmak için bir süre daha kısıtlayıcı bir politika duruşunu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum. Politika kısıtlamasının derecesini ancak enflasyonun sürekli olarak yüzde 2'ye doğru ilerlediğinden emin olduğumuzda azaltmak uygun olacaktır" dedi.

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

    ABD Merkez Bankası faiz kararı toplantısı şubat ayında gerçekleşmedi. FED toplantısı mart ayında olacak. Faiz kararı ise 19-20 Mart tarihlerindeki toplantı ardından 20 Mart günü saat 21:00 sıralarında açıklanacak. 

    FED TOPLANTI TARİHLERİ 2024

    2024 yılında 8 FED toplantısı düzenlenecek. İlk toplantı 30-31 Ocak tarihinde gerçekleştirildi. Diğer toplantı tarihleri ise;

    19-20 Mart,

    30 Nisan-1 Mayıs,

    11-12 Haziran,

    30-31 Temmuz,

    17-18 Eylül,

    6-7 Kasım,

    17-18 Aralık.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow