hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed'de şahin mesajlar! Tarih verdiler

    Fedde şahin mesajlar Tarih verdiler
    expand

    Fed yönetim kurulu üyesi Lisa Cook ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker faiz oranları konusunda şahin mesajları devam ettirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed yönetim kurulu üyesi Lisa Cook, enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ve kontrol altına almak için faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi gerektiğini belirtti.

    Cook, Güney Carolina, Spartanburg'daki iş dünyası ve toplum liderleriyle yapılan bir panelde yaptığı açılış konuşmasında, "Enflasyon çok yüksek, düşmeli ve iş bitene kadar da devam edeceğiz. Bu muhtemelen devam eden oran artışlarını ve ardından politikayı bir süre kısıtlayıcı tutmayı gerektirecek." diye konuşurken devam eden faiz artırımlarının gerekli olacağını kaydetti.

    Cook’a benzer bir tablo çizen Philadelphia Fed Bankası Başkanı Patrick Harker da "Fed aktif olarak ekonomiyi yavaşlatmaya çalışıyor. Bir süre daha faizleri artırmaya devam edeceğiz" dedi.

    Harker "Önümüzdeki yıl artırımları durduracağız. O noktada, para politikasının işini yapmasına izin vermek için bir süre kısıtlayıcı bir oranda tutmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow