hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed'den daha fazla faiz artırımı sinyali! "Enflasyon çok sıcak devam ederse" diyerek uyardı

    Fedden daha fazla faiz artırımı sinyali Enflasyon çok sıcak devam ederse diyerek uyardı
    expand

    Fed'den sıkılaşma sürecine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Yönetici Christopher Waller, "veri raporları çok sıcak gelmeye devam ederse", faiz oranlarını daha önce tahmin edilenden daha yüksek bir seviyeye yükseltmek zorunda kalabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed yöneticisi Christopher Waller, tüketici enflasyonu düşmediği takdirde merkez bankası için daha yüksek faiz oranlarını destekleyeceğini söyledi.

    Waller, "Enflasyon geçen yılın ortasından bu yana düşüyor olsa da, son veriler düşündüğümüz kadar ilerleme kaydetmediğimizi gösteriyor" dedi.

    Politika yapıcılar, diğer konuların yanı sıra, işgücü maliyetleri yoluyla enflasyonu beslediği için ücret artışı konusunda endişeli.

    Waller, istihdam yaratmanın "geçen yılın sonlarında görülen düşüş eğilimiyle tutarlı bir seviyeye" düşmesi ve enflasyonun önemli ölçüde geri çekilmesi durumunda, federal fon oranının yüzde 5,1 ile 5,4 arasındaki bir hedef aralığına yükseltilmesini destekleyeceğini söyledi.

    Aralık ayında, Fed yetkilileri medyan oranı bu yıl yüzde 5,1 olarak sabitledi, bu rakam daha önce beklenenden daha yüksekti. Waller, raporların "çok sıcak gelmeye devam etmesi" durumunda, aralığın bu yıl daha da artırılması gerekeceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow