hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed'den sonra gözler Türkiye ve İngiltere'de: Merkez bankalarının satrancı devam ediyor

    Fedden sonra gözler Türkiye ve İngilterede: Merkez bankalarının satrancı devam ediyor
    expand

    Fed, faizi beklentilere uygun şekilde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 seviyesinde tuttu. Başkan Powell, 'indirim yok' sinyali verdi. Piyasalar bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) "Enflasyon Raporu" sunumunu yakından takip edecek. Yurt dışında ise gözler İngiltere'nin faiz kararında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılının son "Enflasyon Raporu"nu bugün saat 10:30'da açıklayacak. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sunumuyla rapor, TCMB binasında kamuoyuna duyurulacak.

     

    Fed, dün akşamki kararında politika faizi oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutarken enflasyonda yavaşlamayı korumak için daha sonra artırma ihtimaline de açık kapı bıraktı. Jerome Powell'ın açıklamalarına göre bir süre daha faiz indirimi olmayacak.

    Gözler şimdi Türkiye'den gelecek enflasyon raporunda ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararında. Enflasyon raporunda TCMB'nin yıl sonu enflasyon hedefleri de belli olacak.

    Bir önceki raporda enflasyon hedefleri bu yıl için yüzde 53,0, gelecek yıl için yüzde 33,0, 2015 yılı için yüzde 15,0 olarak belirlenmişti.

    Öte yandan Merkez Bankası'nın 26 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu'nun (PPK) toplantı özeti de yine bugün saat 14:00'te yayımlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BOE'DE FAİZ KARARI KRİTİK

    BoE, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. BoE, son toplantısında İngiliz ekonomisinin yavaşlaması ve enflasyonun son aylarda gerilemesini işaret ederek, sürpriz bir şekilde uzun süredir devam eden faiz artışlarını durdurmuştu.

    İngiliz Sterlini, BoE'nin toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme beklentisiyle 1,21 dolar civarında sabit kaldı. Mevcut beklentiler  enflasyonun devam ettiğine işaret ettiğinden, gözler güncellenmiş makroekonomik tahminlerin açıklanmasına çevrilecek; bu da BoE'nin faiz oranlarını önde gelen rakiplerinden daha uzun bir süre boyunca çok yılın en yüksek seviyelerinde tutmaya devam etmek zorunda kalabileceği anlamına geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow