hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed'in 'Bej Kitap' Raporu yayımlandı: ABD ekonomisindeki değişim çok az

    Fedin Bej Kitap Raporu yayımlandı: ABD ekonomisindeki değişim çok az
    expand

    Fed'in ekonomik değerlendirmelerinin yer aldığı 'Bej Kitap' raporu yayımlandı. Raoorda, gelecekteki büyüme için beklentilerin hafif şekilde kötüleştiği belirtilirken 1 yıldan uzun süredir devam eden sıkılaştırma politikasının ekonomideki etkisinin henüz az hissedildiği vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in Mayıs ayı Bej Kitap raporuna göre, ABD'de gelecekteki ekonomik büyüme için beklentiler "bir miktar" kötüleşti. Bununla birlikte Fed bölgeleri hala ekonomik aktivitede "daha fazla büyüme" beklemeye devam ediyorlar.

    Bej Kitap raporuna göre, son haftalarda ABD ekonomik faaliyet genel olarak neredeyse değişmedi, ancak istihdam ve fiyat artış hızının yavaşlamasıyla birlikte görünüm kötüleşti. Raporda, "Gelecekteki büyüme beklentileri biraz kötüleşti, çoğu kişi faaliyetin daha da genişleyeceğini bekliyordu" ifadesine yer verildi.

    Çoğu bölgede tüketici harcamalarının sabit veya daha yüksek olduğu, eğlence ve konaklama harcamalarında artış kaydedildiği aktaran Fed, ülkede ekonomik faaliyetin nisan ayı ve mayıs başında "çok az" değişim gösterdiğini, gelecekteki büyüme beklentilerinin ise biraz kötüleştiğini ifade etti.

    Fed bölgeleri tarafından yapılan anket ve görüşmelerle elde edilen verilere hazırlanan raporda, işgücü piyasalarının güçlü kalmaya devam ettikleri, ancak biraz yavaşladığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rapor ayrıca, bölgelerin çoğunda işsizliğin önceki raporlara göre "daha yavaş hızla" arttığını not ettiler. Konut fiyatlarının "ılımlı" ve kiraların hafif şekilde arttığı belirtilen raporda, "İmalat aktivitesi bölgelerin çoğunda yatay kaldıve tedarik zinciri sorunları iyileşmeye devam etti" değerlendirmesi de yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow