hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch'ten ABD kararı

    Fitchten ABD kararı
    expand

    Fitch, borç limiti anlaşmasına rağmen ABD'nin kredi notunu negatif izlemeye alma kararından vazgeçmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch Ratings yaptığı açıklamada, hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmesine izin verecek bir borç limiti anlaşmasına rağmen ABD'nin "AAA" kredi notunun negatif izlemeye devam edeceğini söyledi.

    ABD Senatosu Perşembe günü, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında aylarca süren çekişmelerin ardından, Başkan Joe Biden tarafından desteklenen ve hükümetin 31.4 trilyon dolarlık borç tavanını yükselten iki partili bir yasayı onayladı.

    Fitch yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki iki yıl içinde mali açıkları ılımlı bir şekilde azaltırken hararetli siyasi partizanlığa rağmen bir anlaşmaya varmak olumlu düşüncelerdir." dedi.

    Açıklamada "Ancak Fitch, x-tarihinden önce (Hazine'nin nakit pozisyonu ve olağanüstü önlemler tükendiğinde) borç limiti ve son dakika askıya almalar etrafında tekrarlanan siyasi açmazların mali ve borç konularında yönetişime olan güveni azalttığına inanıyor. Politika oluşturmanın tutarlılığı ve güvenilirliği ile beklenen orta vadeli maliye ve borç gidişatı, değerlendirmemizde kilit faktörler olacak." ifadeleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ajans ayrıca, son 15 yılda yönetişimde "sürekli bir bozulma" olduğundan, artan siyasi kutuplaşmadan ve hükümetin borçlanma sınırını yükseltmenin yanı sıra artan mali açıkların ve borcun tekrarlanmasından bahsetti.

    Fitch, geçen hafta ABD'nin kredi notunu olası bir indirim için izlemeye almıştı.

    Cuma günü, incelemeyi bu yılın üçüncü çeyreğinde çözmeyi planladığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow