hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch'ten Avrupa ve ABD'de temerrüt uyarısı

    Fitchten Avrupa ve ABDde temerrüt uyarısı
    expand

    Fitch Ratings, Fed'in faiz artırımını bitirmiş olabileceğini ancak 2024'te daha fazla kurumsal temerrüte hazır olunacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch Ratings, daha sıkı merkez bankası politikasının ekonomi üzerinde etkisini göstermeye devam etmesi nedeniyle hem ABD'de hem de Euro Bölgesi'nde kurumsal temerrütlerin gelecek yıl artacağı konusunda uyardı.

    Kurum, Fed'in ABD piyasalarının öngördüğünden çok daha yüzeysel bir dönüş yapmasını bekliyor. Gelecek yıla kadar faiz oranlarının 75 baz puan düşerek Fed Fon oranının yüzde 4,75'e çıkacağı öngörülüyor.

    Ancak dünya çapındaki merkez bankalarının bir dönüş yapacağı yönündeki umutlara rağmen, yüksek borçlanma maliyetleri 2024 yılına kadar şirketler üzerinde yük olmaya devam edecek.

    2022'nin sonundan bu yana, ABD tahvil ve kredi ihraççıları arasındaki toplam 12 aylık temerrüt oranı kaldıraçlı krediler için yüzde 1,6'dan yüzde 3,04'e, yüksek getirili tahviller için ise yüzde 1,35'ten yüzde 2,99'a yükseldi.

    Fitch, 2024'te kaldıraçlı kredilerde temerrüt oranının yüzde 3,5 ila yüzde 4,0'a yükselebileceğini tahmin ediyor. Yüksek getirili tahvil temerrütlerinin 2021'de bu tür ihraççıların temerrüt oranının altı katından fazla, yüzde 5,0 ila yüzde 5,5'e ulaşmasını bekliyor..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow