hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch'ten çip savaşı raporu

    Fitchten çip savaşı raporu
    expand

    Fitch, ABD-Çin çip savaşının Güney Kore’nin teknoloji devlerine zarar verebileceğini ancak bunun uzun sürmeyeceğini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch Ratings’e göre ABD-Çin çip savaşı, Güney Kore’nin çip devlerini etkileyebilir çünkü Çin, üretim kapasitelerinin büyük bir kısmını oluşturuyor.

    7 Haziran tarihli raporda, ABD'nin Çin’in gelişmiş yarı iletken çip ekipmanlarına erişimini engellemeye çalışırken Samsung Electronics ve SK Hynix'in risklerle karşı karşıya olduğu belirtildi.

    Matt Jamieson liderliğindeki analistler,“Kore’nin iki şirketin genişleyen yatırım ve teknoloji yükseltmeleri için ana yer olması muhtemel olduğundan, uzun vadeli büyük bir arz kesintisi olacağını düşünmüyoruz” dedi.

    Ekim ayında ABD, Çin’in yüksek teknolojili yarı iletken yongaları elde etme veya üretme erişimini kesmek için kapsamlı kurallar getirdi. Çin’in askeri yeteneklerini ilerletmek için bu tür yüksek teknolojili çipleri kullanma becerisine ilişkin endişelerin artmasıyla geldiler. Hollanda ve Japonya’nın da aynı şeyi yapmaya hazır olduğu bildiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow