hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch’ten İngiltere’ye negatif not

    Fitch’ten İngiltere’ye negatif not
    expand

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere Merkez Bankası'nın görünümünü Durağan’ndan Negatif’e çevirdi. İngiltere’nin Uzun Vadeli Yabancı Para (LTFC) İhraççı Temerrüt Notu (IDR) 'AA-' olarak teyit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch Ratings, İngiltere'nin 'AA-' olan ülke notunun görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etti.

    Fitch, yaptığı açıklamada, İngiltere'nin kredi notunun "AA-" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği bildirilirken ülkede Truss hükümetinin açıkladığı mali paketin orta vadede finansal açıklarda önemli bir artışa neden olacağının altı çizildi.

    Kredi derecelendirme kuruluşunun şu anda sadece İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) üç yıl vadeli ABD doları tahvillerini derecelendirdiğinin belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

    “Derecelendirme, not edilebilir borçtan ziyade parasal yükümlülük olan banknotlar veya ticari banka rezervleri gibi BoE'nin tipik merkez bankası yükümlülükleri için geçerli değildir. BoE'nin notu, bankanın Birleşik Krallık ve uluslararası finans sistemindeki merkezi rolünü yansıtıyor. Derecelendirme, İngiltere egemenliğinin desteğiyle destekleniyor. BoE için devlet desteğinin neredeyse kesinliği, ulusal stratejik öneminden ve Birleşik Krallık Hazinesi tarafından sahiplenilmesinden kaynaklanmaktadır.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow