Fransa'dan elektrik kesintileri duyurusu: Ocak ayı öncesi tasarruflar artırılmalı

Fransa şebeke operatörüne göre Ocak ayında elektrik kesintileri yaşanabilir. Operatör duyurusunda, söz konusu kesintilere karşı Aralık ayında daha az elektrik kullanılmasını tavsiye etti.
Fransa Ulusal şebeke operatörü yaptığı açıklamada, ülkenin nükleer santrallerinin mevcudiyetinin daha önce tahmin edilenden daha düşük olacağı için Ocak ayında elektriği kısma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Operatör mesajında "Aralık ayında ve Şubat ayının sonundan itibaren durum daha az riskli görünüyor, ancak Ocak ayı artık bir önceki analize göre daha fazla risk içeriyor" ifadesi yer aldı.
Aylık bazda durum güncellemelerini yayınlayan operatör, elektrik talebindeki düşüşün önümüzdeki ay elektrik kesintisi olasılığını önceden tahmin edilenden daha az olası hale getirdiğini de kaydetti.
Ülkede daha önce de nükleer santrallerinin neredeyse yarısındaki onarım ve bakımların, geleneksel olarak enerji ihracatçısı olan Fransa'yı bu yıl ithalatçıya çevirebileceği haberleri çıkmıştı.
Fransa elektriğinin yaklaşık yüzde 70'ini 56 nükleer reaktörden üretiyor. Ancak, dün yalnızca 31 tanesi çevrim içiydi. Yıl sonuna kadar 15 ünitenin, 2023'ün ilk iki ayında ise 10 ünitenin daha yeniden başlatılması planlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
A101 Aktüel Ürünler Kataloğu 10-16 Mayıs 2025: Bu Hafta Hangi Fırsatlar Var?
Bill Gates: Zengin ölmeyeceğim! 108 milyar dolarlık servetin akıbeti belli oldu...
ASGARİ ÜCRETE ZAM HABERLERİ: Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?
Bitcoin için dudak uçuklatan tahmin! O tarihi işaret etti…
Emlak sektörüne dijital güç! Kira sözleşmeleri için yeni dönem...