hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FTX, Sam Bankman-Fried'e yaklaşık 2,2 milyar dolar ödemiş

    FTX, Sam Bankman-Friede yaklaşık 2,2 milyar dolar ödemiş
    expand

    FTX'in yeni yönetimi, iflas etmiş kripto para borsasının çeşitli kuruluşlar aracılığıyla kurucusu Sam Bankman-Fried'e 2,2 milyar dolar aktardığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FTX, yayınlanan Varlıklar ve Yükümlülükler Tablosu ve Mali İşler Tablosunda Sam Bankman-Fried ve diğer kilit çalışanlara toplam 3,2 milyar dolar ödendiğini belirtti.

    Şirketten yapılan açıklamada, Bankman-Fried'den sonraki en büyük yararlanıcı, yaklaşık 587 milyon dolar alan mühendislik direktörü Nishad Singh oldu. Şubat ayında Singh, FTX'in çöküşündeki rolü nedeniyle dolandırıcılık ve komplo dahil olmak üzere suçlamaları kabul etti.

    Ödemeler ağırlıklı olarak, istikrarsız finansmanı FTX'in Kasım ayındaki çöküşünün çarklarını harekete geçiren Bankman-Fried'in sahip olduğu ticaret şirketi Alameda Research'ten yapıldı.

    Listelenen miktarlar, Bahamalar'daki lüks mülklere harcanan 240 milyon doları veya doğrudan yapılan siyasi veya hayır amaçlı bağışları içermiyor.

    FTX, Kasım ayında iflas başvurusunda bulundu ve kısa bir süre sonra yeni CEO John J. Ray III, firmanın düşüşünü "kurumsal kontrollerin tamamen başarısızlığı ve .güvenilir finansal bilgilerin tamamen yokluğu" olarak tanımladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow