G20 ülkelerinin ihracatı yükseldi

G20 ülkelerinin ihracatı 2023 yılının ilk çeyreğinde iki çeyrek dönem sonra ilk kez artarken, ithalat üst üste üçüncü çeyrekte de geriledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan rapora göre 2023 yılı ilk çeyreğinde G20 ülkelerinin ihracatında yüzde 2,2 artış, ithalatında yüzde 1,2 düşüş yaşandı.
Bölgede ihracat 4 trilyon 687,5 milyar dolar, ithalat 4 trilyon 727,5 milyar dolar oldu. Bir önceki dönemde ihracat 4 trilyon 587,8 milyar dolar, ithalat 4 trilyon 784,1 milyar dolar seviyesindeydi. Böylece dış ticaret 40 milyar dolar açık verdi.
İhracatta artışın kısmen Çin'deki ekonomik aktivitenin canlanmasıyla olduğu belirtildi. İthalat ise enerji fiyatlarının yansıması olarak daraldı.
Hizmet sektöründe ihracat yüzde 2,4, ithalat yüzde 4,9 artış gösterdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mevduat, altın, dolar, BIST: Kim kazandırdı, kim kaybettirdi? Nisan ayı getiri tablosu
İstanbul'da deprem sonrası yatırımcıların rotası değişti! Karadeniz ilçeleri parlıyor
Çalışmadan emekli olmak mümkün! Peki kimler bu durumdan yararlanabilir?
A101 ANNELER GÜNÜ KATALOĞU: 8 Mayıs A101 Aldın Aldın Aktüel İndirimleri! A101'e Koltuk ve Halı Yıkama Makinesi Geliyor!
İşte son rakamlar: FED kararı altını sarstı! Piyasalar yeniden yükselişte...