hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    G7 ülkeleri Rus petrolüne fiyat sınırlaması uygulanmasında anlaştı

    G7 ülkeleri Rus petrolüne fiyat sınırlaması uygulanmasında anlaştı
    expand

    ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya’dan oluşan G7 ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyatı uygulanmasında anlaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    G7 ülkeleri Rusya’nın petrol ihracatına bir fiyat sınırlaması mekanizması uygulamayı kabul etti. Yeni bir yaptırım olarak ortaya çıkan gelişmede Kremlin’in Ukrayna’daki savaşını finanse etme kabiliyetini azaltmak ve yükselen enerji fiyatları karşısında tüketicileri daha iyi korumak amaçlanıyor.

    G-7 ülkelerini temsil eden maliye bakanları ortak bir açıklamada, Avrupa Birliği için 27 ulustan oluşan blok arasında oybirliği gerektiğini kabul ettiklerini söyledi.  Açıklamada “AB’nin altıncı yaptırım paketindeki ilgili önlemlerin zaman çizelgesiyle uygulamayı uyumlu hale getirmeyi amaçlıyoruz” dediler.

    G-7, ilk olarak Haziran ayında Rus petrolünün belirli bir fiyatın üzerinde taşınmasına bir yasak getirme olasılığını araştırmayı kabul etmişti.

    Uluslararası Enerji Ajansı’ndan (IEA) elde edilen veriler, Haziran ayında Rusya’nın petrol ihracatının aylık 250.000 varil/gün düşüşle 7,4 milyon varil ile geçen yıl Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesini gösterdiğini göstermişti.

    Bununla birlikte, Kremlin’in ihracat gelirleri yine de aylık 700 milyon dolar arttı. IEA, yüksek petrol fiyatlarının Rusya’nın petrol ihracat gelirlerinin geçen yılki ortalamanın yüzde 40 üzerinde bir sıçramayı yansıtarak 20,4 milyar dolara ulaşmasına yardımcı olduğunu bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow