hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazi maaşı ne kadar, kaç TL oldu? Gazi maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

    Gazi maaşı ne kadar, kaç TL oldu Gazi maaşlarına ne kadar zam yapıldı
    expand

    Gazi maaşları, Bakan Bilgin'in son dakika açıklamasının ardından gündeme geldi. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltilirken gazi maaşlarına da zam yapıldı. Peki, Gazi maaşı ne kadar, kaç TL oldu? Gazi maaşlarına ne kadar zam yapıldı? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'e sundukları çalışmada gazilere ödenen aylıklarda artış uygulandığını duyurdu. Ocak ayında gazi aylıklarında tablo netleşmişti. Geçtiğimiz hafta alınan kararla en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından yeni zam oranı merak edildi.

    GAZİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazi maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını söyledi.

    Bilgin, paylaşımında, "Meclise sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş Gazilerimizin yanındadır." ifadelerine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow