hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç çiftçilere 250 bin TL hibe

    Genç çiftçilere 250 bin TL hibe
    expand

    Tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç ve uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘Uzman Eller Projesi’ etkisini hızla artırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektör değerlendirmesi yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, proje kapsamında genç çiftçilere verdikleri hibeyi (karşılıksız ödeme) 100 bin TL’den 250 bin TL’ye çıkaracaklarını belirterek, “Biz, ‘gençlerimizi kırsala çekelim, onları eğitim gördükleri tarım, su ürünleri, veterinerlik ve ormancılık alanlarında kendi iş yerlerinde istihdam edelim’ deyince, anlamadan dinlemeden karşı çıkıyorlar. ’Çocuklarımızı çoban mı yapalım’ diyorlar” dedi.

    6 BİN YENİ PERSONEL ALINACAK

    ‘Gençlerimizi tarımsal üretime çekemezsek gelecekte kim üretim yapacak? 100 milyonu aşacak nüfusumuzu kim besleyecek?” diye soran Bakan Kirişci, şöyle devam etti: “Bitkisel üretimimizi, 2021’e göre yüzde 9.1 artırarak 118.4 milyon tondan 128.6 milyon tona çıkardık ve tüm zamanların üretim rekorunu kırdık. 2022 yılını, 30 milyar dolar tarım ihracatıyla kapatmış olacağız. Öte yandan önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine, 6 bine yakın personel de alacağız.”

    ETTE SPEKÜLASYON VAR

    Bakan Kirişci, et ve süt fiyatlarına ilişkin olarak da, “Spekülatif hareket gözlemledik. Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz var. Gerekli önlemleri aldık. Piyasadaki fiyat artışı konusunda bağımsız olarak tedbiren kasaplık hayvan tedariği bağlantıları da yapıldı” dedi. Kirişci, Orman yangınlarından zarar gören alanlara 525 milyon fidan dikildiğini de anlatarak “Ayrıca 4 adet amfibik özellikteki tanker uçak ile yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan 1 adet havadan yönetim uçağımız da filomuza dahil olacaktır” sözlerinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow