hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlere özel finans programı

    Gençlere özel finans programı
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building işbirliğinde düzenlenen Katılım Genç Gelişim (KGG) programının dördüncüsü başlıyor. Üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi veya üniversite mezunu, finans alanında kariyer hedefleyen ve katılım finansa ilgi duyan tüm genç yeteneklerin katılımına açık olan program için başvurular, 10 Kasım 2023 tarihinde başladı, 20 Kasım 2023 tarihi gün sonuna kadar devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katılım finans alanında farkındalığın ve finansal okuryazarlığın artırılması amacıyla düzenlenen KGG, finans alanında kariyer hedefleyen genç yeteneklere katılım finans alanında önemli bir fırsat sunacak. İlk aşamasında 4 haftalık bir eğitim ve sertifikasyon programı olan KGG ile katılımcılara, alanında uzman eğitmenlerce hem yerel hem de uluslararası dinamiklere uygun nitelikte içerikler aktarılacak ve program sonunda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak. Katılımcılar, Katılım Finans alanına özel projeler geliştirme imkânı da elde edecek ve komite tarafından hayata geçirilmeye uygun görülen en başarılı 3 projenin fikir sahipleri ödüllendirilecek. Ödüle layık görülen katılımcılardan birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL’lik para ödülü verilecek.

    HEDEF 10 BİN GENÇ

    Katılım Genç Gelişim programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, “Önümüzdeki dönemde katılım finansın insan kaynağı ihtiyacının hızla artacağını düşünmekteyiz. Ayrıca, genç yeteneklerimiz arasında katılım finansa yönelik algı, farkındalık ve finansal okuryazarlığı artırmak da katılım finans alanında önemli hedeflerimizden bir tanesi. Katılım Genç Gelişim programı ile 2025 yılı sonunda toplamda 10 bin gencimize ulaşarak hem katılım finansın insan kaynağı havuzunu hem de katılım finansa yönelik farkındalığı gençlerimiz arasında artırmayı hedefliyoruz” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow