hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalarda düğün bereketi

    Piyasalarda düğün bereketi
    expand

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün mevsiminin geldiğini ve piyasaların hareketlendiğini söyledi.

    Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl yüzde 10 büyüyen düğün sektörünün 13,2 milyar liralık bir büyüklüğe ulaştığını belirtti.

    Düğün sektörünün diğer sektörleri de etkilediğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

    "Düğün sektörü dediğimiz, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizden tekstile, pastacıdan şekerciye, çiçekçiden taksiciye, emlakçıdan inşaatçıya kadar uzanan 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendiriyor. Düğün mevsimi geldiğinde piyasalar hareketleniyor. Bilhassa durgun geçen yaz aylarında yapılan düğünler sektörü canlandırmakta. Bu sektörün hareketlenmesinin hem ülkemiz hem de esnaf ve sanatkarımız açısından büyük önemi var."

    Palandöken, son dönemde altın piyasasında yaşanan hareketlilik üzerine vatandaşları sahte altın konusunda uyararak, "Düğün denildiğinde akla ilk gelen altın oluyor. Son yıllarda fiyatının aşırı yükselmesi sonucu altın takan azalmış, damatlar kara kara düşünür olmuştu. Nasıl düşünmesin, 15-20 bin lira civarında olan düğün maliyetinin 4'te 1'ini takı parası tutuyor. Altın alımlarını da tanıdık bildik kuyumcu esnafından yapın. Talebin aşırı artması sahteciliği de hortlatabilir. Vatandaşımızı bu konuda da uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow