hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs ABD'nin borç krizinde son tarihi tahmin etti

    Goldman Sachs ABDnin borç krizinde son tarihi tahmin etti
    expand

    Goldman Sachs ekonomistleri, ABD hükümetinin parasının 9 Haziran'a kadar bitebileceği konusunda uyardı. Tahmin, Washington'da borç tavanı görüşmeleri sürerken geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs hesaplamalarına göre, 2 Haziran'a kadar Hazine'nin borç tavanı 30 milyar doları zar zor aşacak ve fonlar 9 Haziran'a kadar tamamen bitmiş olacak.

    Alec Phillips ve Tim Krupa, MarketWatch'a Hazine'nin borç tavanı için Haziran ayı başında verdiği son tarihin "bizim görüşümüze göre çok doğru" göründüğünü söyledi.

    Phillips ve Krupa, borç tavanıyla ilgili bir anlaşmanın Cuma veya Cumartesi günü geç saatlerde açıklanmasını bekliyor. Tam teşekküllü bir anlaşma için yüzde 80, kısa vadeli bir yama için yüzde 10 ve Kongre'nin zamanında harekete geçmeme ihtimali yüzde 10'dur.

    ABD hükümeti, milletvekillerinin federal borçlanma limitini yükseltmemesi durumunda 31 trilyon dolarlık borcunu temerrüde düşmekle karşı karşıya kalacak.

    Hazine Bakanı Janet Yellen, bu haftanın başlarında, Haziran ayının başlarının borç tavanı temerrüde düşme tarihi olduğunu ileri sürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow