hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs analisti: Petrol fiyatı yakında artacak

    Goldman Sachs analisti: Petrol fiyatı yakında artacak
    expand

    Goldman Sachs üst düzey analisti Jeffrey Currie, üretime yetersiz yatırımla birlikte Rusya'ya yönelik yaptırımların petrol fiyatında gelecek yıl "ciddi bir soruna" yol açacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs üst düzey analisti Jeffrey Currie, petrolün bu yıl yeniden varil başına 100 doların üzerine çıkacağını, ancak Batı yaptırımları nedeniyle azalan küresel üretimin ve Rusya'da azalan üretimin 2024'te arz sorunlarına yol açabileceği konusunda uyardı.

    Suudi Arabistan'da düzenlenen bir konferansın oturum aralarında konuşan Currie, "Batı'nın Rusya'ya yaptırımları ve Çin'de toparlanan talep nedeniyle petrol fiyatları 100 doların üzerine çıkarken aynı zamanda Rusya'nın petrol arzında düşüş tetiklenecek" öngörüsünde bulundu.

    Analiste göre, artan talebi karşılamak için gelecekteki petrol üretimini güvence altına almak için gerekli olan sektördeki yatırım eksikliği, fiyat artışlarına katkıda bulunan başka bir faktör olacak.

    Öte yandan Currie'nin sözlerini yineleyen Suudi Arabistan enerji bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, Rusya'ya yönelik Batı yaptırımlarının küresel pazar üzerindeki olumsuz etkisi konusunda da uyarıda bulundu. Salman, OPEC+'nın üretimi ne zaman artıracağına karar verirken temkinli davranacağını söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow