hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs gelişmiş ekonomileri yere çaldı

    Goldman Sachs gelişmiş ekonomileri yere çaldı
    expand

    Goldman Sachs ekonomistleri, 2023 İngiltere’deki durgunluğun neredeyse Rusya’nınki kadar derin olacağını tahmin ederken, Almanya'nın da en kötü ekonomik performansa sahip olacağını öngördü. Bankaya göre ABD ise yüzde 1 büyüyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomistler, hanehalkı yaşam standartlarındaki keskin düşüşün faaliyeti baskı altına alması nedeniyle, İngiltere’deki 2023 ekonomik daralmasının neredeyse Rusya’nınki kadar derin olacağını tahmin ediyor .

    Goldman Sachs, 2023 makro görünümünde İngiltere’nin reel büyümesinde bu yıl boyunca yüzde 1,2′lik bir daralma öngörüyor, bu da diğer tüm G-10 büyük ekonomilerinin çok altında. Borç verenin tahminine göre, bunu 2024′te yüzde 0,9′luk bir genişleme izleyecek.

    Rakam, İngiltere’yi, 2023′te yüzde 1,3′lük bir daralma göreceğini öngördüğü Rusya’nın hemen önüne koyuyor. Goldman tahminlerine göre, 2024′te yüzde 1,8′lik bir büyüme izleyecek.

    Wall Street devi, ABD’nin ise 2023′te yüzde 1 ve 2024′te yüzde 1,6 oranında büyüyeceğini tahmin ediyor. Büyük ekonomiler arasında Rusya ve Birleşik Krallık’tan sonra en kötü performans gösteren Almanya’nın bu yıl yüzde 0,6 daralma görmesi ve ardından yüzde 1,4 büyümesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İNGİLTERE EN KÖTÜSÜYLE KARŞI KARŞIYA

    Goldman Baş Ekonomisti Jan Hatzius ve ekibi Euro bölgesi ve Birleşik Krallık’ın her ikisinin de zaten resesyonda olduğu sonucuna vardı.

    Goldman Sachs, ülkedeki temel fiyat baskılarının, kıta Avrupasında görülen enerji krizi ve ABD gibi aşırı ısınmış bir işgücü piyasası ile şu anda G10 genelinde en kötü durumda olanı olduğunu söyledi.

    Banka raporunda "Buna karşılık, yüksek enflasyonun reel gelir, tüketim ve sanayi üretimi üzerinde baskı oluşturması bekleniyor. 2023′ün 1. çeyreğine kadar Euro bölgesinde yüzde 1,5 ve 2023′ün 2. çeyreğine kadar Birleşik Krallık’ta yüzde 3′lük daha fazla düşüş olacağını tahmin ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

    Kaynak: CNBC

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow