Goldman Sachs: Rus petrol gelirleri bildirilenden çok daha yüksek

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Rus petrol ticaretinde alıcıların teklif edilen fiyattan fazlasını ödediğini söyleyerek Rusya'nın kazancının bildirilenden çok daha yüksek olduğunu öne sürdü.
Rus petrol ithalatçılarının Batı yaptırımlarının etkisini tamponlamak için kote edilen fiyatlardan giderek daha fazla para ödediği belirtildi.
Oil Price, Goldman Sachs'ın bu ayın başlarında yayınladığı bir nota atıfta bulunarak, ödenen ortalama efektif fiyat ile kote edilen ham petrol fiyatı arasındaki farkın geçen Mart ayından bu yana genişlediğini ve Aralık ayında varil başına yaklaşık 25 dolara ulaştığını açıkladı.
Goldman Sachs, "Üretimdeki direncin şimdiye kadar kısmen, Rus petrolü için ödenen efektif fiyatın, kote edilen fiyat değerlendirmelerinden önemli ölçüde daha yüksek göründüğünü yansıtabileceğini savunuyoruz" dedi .
Şubat ayının başlarında Rusya, Batı tarafından empoze edilen tavan fiyatla uyumlu alıcılara satışları durdurduğu için Mart ayında petrol üretimini gönüllü olarak günde 500.000 varil azaltacağını duyurdu.
AB ve G7, dizel, jet yakıtı ve benzin için varil başına 100 ABD Doları ve piyasa fiyatının altında işlem gören diğer petrol ürünleri için varil başına 45 ABD Doları sınırı belirleyerek Rus petrol ve petrol ürünlerine fiyat tavanları getirdi. . Bu limitlerin üzerinde fiyatlandırılan akaryakıt ihracatı, Batılı ülkelerdeki şirketler tarafından sigorta ve nakliye hizmetlerinden men ediliyor. Rafine ürünler üzerindeki üst sınır ise, daha önce Rus ham petrolüne getirilen varil başına 60 dolarlık fiyat sınırını takip ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Xbox konsollarına ve aksesuarlarına küresel fiyat artışı! Zamlardan Türkiye de etkilenecek mi?
KONUT KREDİSİ 2025 | Konut kredisi faizleri yeniden güncellendi! 1 Milyon TL kredinin geri ödemesi ne kadar?
Deprem sonrası güvenli yatırım arayışı! İstanbul çevresinde arsa ve tarla talebi arttı
HABER... Müjdeyi duyurdu: TOKİ'den yeni indirim kampanyası
Kentsel dönüşüme destek arttı: 5 soruda yeni dönemin detayları