hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs yorumladı! 2024 dünyada seçimlerle geçecek: Piyasalar nasıl etkilenir?

    Goldman Sachs yorumladı 2024 dünyada seçimlerle geçecek: Piyasalar nasıl etkilenir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    CNNTURK.COM/Hasan Selçuk TURAN-Dünya nüfusunun yarısından fazlasını temsil eden 80'den fazla ülke ve bölgede seçmenlerin bu yıl sandık başına gitmesi bekleniyor. Eski ABD Politika Planlama Direktörü Richard Haass ve Oxford Üniversitesi Avrupa Çalışmaları profesörü Timothy Garton Ash'e göre ABD seçimleri sadece ABD için değil dünya için de en önemli seçim olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs Araştırma'nın son raporuna göre, 2024 ABD seçimlerinin sonuçları dünya çapında büyük etkiye sahip olacak. Popülist liderlerin güç kazandığı bir dönemde gerçekleşen seçimler, liberal demokrasilere alternatifler arayan seçmenlerin artmasıyla ilişkilendiriliyor.

    Goldman Sachs analistleri "Avrupa'da da benzer bir durum yaşanabilir çünkü popülist ve milliyetçi partilerin başarıları devam edebilir" dedi.Goldman Sachs yorumladı 2024 dünyada seçimlerle geçecek: Piyasalar nasıl etkilenir

    Eski ABD Politika Planlama Direktörü Richard Haass "Kasım 2024'te yapılacak ABD seçimlerinin sonuçlarının diğer her şeyi gölgede bırakacağını" vurgularken Oxford Üniversitesi Avrupa Çalışmaları profesörü Timothy Garton Ash "Önümüzde dokuz ulusal Avrupa seçimi var. Biri hariç (İngiltere) hepsinin ortak özelliği, özellikle göç konusuna odaklanan aşırı sağcı milliyetçi popülist partilerin çok başarılı olacağı ve Avrupa Birliği'ni keskin bir şekilde sağa çekeceği yönündeki endişelerin artması." diye yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PİYASALARA NASIL ETKİ EDECEK?

    Seçimlerin Avrupa Birliği'ni sağ tarafa çekebileceğini belirten Goldman Sachs'ın petrol araştırmaları başkanı, petrol talebinin yakın zamanda zirve yapmasının pek olası olmadığını belirtiyor. Gelişen piyasalardaki büyüme nedeniyle petrol talebi her yıl artmaya devam edecek.

    Avrupa hisse senetlerinde de yeni fırsatlar ortaya çıkabileceğini belirten rapora göre Avrupa'daki büyük şirketler hızla büyüyen alanlarda faaliyet gösteriyor.

    S&P 500 endeksinde ise yer alan şirketlerin çoğu dördüncü çeyrek kazanç tahminlerine en az bir standart sapma ile ulaşırken, yaklaşık yüzde 10'unun tahminleri kaçırdığının altını çizdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow