hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs cinsiyet ayrımcılığı davasında 215 milyon dolar ödeyecek

    Goldman Sachs cinsiyet ayrımcılığı davasında 215 milyon dolar ödeyecek
    expand

    Goldman Sachs, hem ücret hem de terfilerde kadınlara karşı yaygın önyargı olduğu iddiasıyla uzun süredir devam eden toplu davayı sonuçlandırmak için 215 milyon dolar ödeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs'ın, eski çalışanları tarafından "sistematik olarak kadınlara erkeklerden daha az ödeme yapmakla ve kadınlara kariyer gelişimlerini engelleyen daha zayıf performans değerlendirmeleri vermekle" suçlandığı davada banka  215 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

    Dava, Wall Street'in birçok bankaya karşı on yıllar öncesine uzanan davada kadınlara eşitsiz muamele ettiği iddiasını hedef alan en yüksek profilli davalar arasındaydı.

    Açıklamaya göre anlaşma, Goldman Sachs'ın yatırım bankacılığı, yatırım yönetimi ve menkul kıymetler bölümlerinde istihdam edilen yaklaşık 2 bin 800 kadın ortağı ve başkan yardımcısını kapsıyor.

    Goldman Sachs'ın beşeri sermaye yönetiminden sorumlu küresel başkanı Jacqueline Arthur, "On yılı aşkın süredir devam eden şiddetli davalardan sonra, her iki taraf da bu konuyu çözmeyi kabul etti. Çalışanlarımıza, müşterilerimize ve işimize odaklanmaya devam edeceğiz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow