hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google'dan çok yıllı tasarruf planı

    Googledan çok yıllı tasarruf planı
    expand

    Google, ‘çok yıllı’ tasarruf için çalışan dizüstü bilgisayarlarını, hizmetlerini ve ekipman miktarını azaltacak. Önlemler neredeyse yirmi yılındaki en ciddi maliyet düşürme dönemini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google’ın finans şefi Ruth Porat kısa süre önce şirkete yönelik bir e-postada şirketin çalışan hizmetlerinde kesintiler yapıldığını açıkladı. İşlem, Google'ın halka açık bir şirket olarak neredeyse yirmi yılındaki en ciddi maliyet düşürme dönemine işaret ediyor.

    Şirket Ocak ayında, rekor çalışan sayısı artışının ardından yavaşlayan satış büyümesini hesaba katmak için iş gücünün yaklaşık yüzde 6′sını temsil eden 12.000 kişiyi işten çıkarmıştı.

    Porat, 2008 yılına iki kez atıfta bulunduığı e-postasında "2008′de giderlerimiz gelirlerimizden daha hızlı büyüyordu. Makine kullanımını iyileştirdik, gayrimenkul yatırımlarımızı daralttık, T&E bütçeleri, kafeler, mikro mutfaklar ve cep telefonu kullanımı konusunda kemerimizi sıktık ve hibrit araç iştirakini kaldırdık.” ve “Tıpkı 2008′de yaptığımız gibi, olması gerektiği kadar etkili olmayan veya bizim boyutumuzda ölçeklenmeyen diğer harcama alanlarını belirlemek için verilere bakacağız.” ifadelerini kullandı.

    Ekipman değişiklikleri arasında Google, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve monitörler için yenilemeleri duraklatıyor. CNBC tarafından görüntülenen dahili belgelere göre, “ekipmanın ne sıklıkta değiştirildiğini” de değiştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow