hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler ekim ayında! Emekliye ek zam ne kadar, yüzde kaç olacak? Emekli maaşı ek zam ne zaman?

    Gözler ekim ayında Emekliye ek zam ne kadar, yüzde kaç olacak Emekli maaşı ek zam ne zaman
    expand

    SGK ve Bağ-Kur emeklilerinde kök maaşa yapılan zam sonrası emeklilerde ek zam beklentisi oluşmuştu. Meclis'in tatilde olması nedeniyle "emekli maaşı ek zam ne zaman?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, emekliye ek zam ne kadar, yüzde kaç olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücretin 11 bin liranın üzerine çıkması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesinin ardından emeklilerde ek zam beklentisi oluşmuştu. Kök maaşa yapılan yüzde 25’lik enflasyon zammı sonrası gözler ek zam için yapılacak açıklamalara çevrilmişti.

     CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamalarına katılmıştı. Erdoğan Macaristan'dan turda dönüş yolunda uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın emekli zamlarıyla ilgili soruya verdiği yanıt şöyle;

    "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız. Her fırsatta vatandaşlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Resmi programımızın izin verdiği ölçüde şehirlerimizde ev ziyaretleri gerçekleştiriyorum. Deprem bölgesindeki insanlarımızla her zaman görüşüyoruz, 6 Şubat’tan bu yana muhabbetimizi hiç kesmedik. Tüm bunların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde icra ettiğimiz programlarımızda toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Partimizin yetkili organları da vatandaşlarımızın nabzını tutuyor. Biz seçimden seçime vatandaşın ayağına gidenlerden hiç olmadık. Partideki yönetici arkadaşlarımız her zaman için vatandaşlarımızla bir arada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşanılan ekonomik sıkıntıların, zorlukların farkındayız. Görüştüğüm vatandaşlarımızdan yaşadıkları sorunları, sıkıntıları dinliyorum. Hayata geçirdiğimiz tedbirleri anlattıkça, gelecek günlerin daha güzel olacağına olan inançları artıyor. Vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsunlar, ekonomi kadrolarımız işinin ehli. Türkiye’de enflasyonu tek haneye düşüren bir iktidar olarak, enflasyonu yine tek haneye AK Parti kadrolarının düşüreceğine inansınlar."

    EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE ZAMAN?

    Emekli maaşlarına yapılması planlanan en zam için gözler Meclis'in açılacağı tarihe çevrilecek. Bu nedenle ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ise ek zamların gerçekleşmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

    Milyonlarca emeklinin beklentisiyle paralel açıklama, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yağacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Çalışmaya başladık" dedi. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin gözü kulağı "ara zam gelir mi?" sorusuna çevrildi. Halihazırda en düşük SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 7500 lira, peki ara zam gelirse 4 aylık enflasyon verilerine göre maaş ne olur? 

    SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız. Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir” şeklinde yanıt verdi.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow