hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler enflasyon verisinde

    Gözler enflasyon verisinde
    expand

    TÜİK Mart ayı enflasyon verisini bugün açıklayacak. Memur ve emekliye yıl ortasında yapılacak ara zam ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen haftaki "Temmuz'da asgari ücrete zam var" duyurusunun ardından verinin önemi arttı. Peki beklentiler ne yönde? İşte son güncellemeler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün saat 10:00'da Mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını paylaşacak. Ekonomistler enflasyonda aylık artış için yüzde 2,86; yıllık artış için 51,35 tahmininde bulunuyor.

    Bir önceki açıklamada yıllık enflasyon yüzde 55,18; aylık enflasyon ise yüzde 3,15 artış olarak belirlenmişti.

    Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi yüzde 51,57'di. Bu beklenti ise açıklama öncesi yüzde 49,56 olarak güncellendi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilere "Temmuz'da  asgari ücrete zam var" açıklamasında bulunmuştu. Geçen yıl Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmıştı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılma kararı alındığını açıkladı. Memur ve emekli maaşında gözler Temmuz ayında açıklanacak ara zamma çevrildi.

    Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow