hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Şubat ayı enflasyonunda

    Gözler Şubat ayı enflasyonunda
    expand

    Bugün saat 10:00'da TÜİK Şubat ayı tüketici fiyatlarındaki artışı açıklayacak. Ocak ayında yıllık yüzde yıllık yüzde 57,68 olan veri piyasaların odağında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün saat 10:002da açıklayacağı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) olacak. Veri, en son açıklamaya göre, Ocak ayında Aralık ayına kıyasla yüzde 6,65, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 57,68 olmuştu.

    Şubat ayının ilk haftasında Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler ekonomiyi de etkisi altına aldı. Afet yönetimi gereksinimleri doğrultusunda ekonomi yönetimi bir dizi önlem aldı. Bunlardan biri, geçen haftaki Merkez Bankası faiz kararı oldu. TCMB politika faizi olan 1 hafta vadeli repo faizi oranını 50 baz puan düşürerek yüzde 8,5 seviyesine çekti. 

    Dün açıklanan dış ticaret verilerinde depremin etkisi net biçimde görüldü. İhracatta depremin etkisiyle yüzde 6,4'lük düşüş meydana geldi. Ticaret Bakanlığı’nın geçici şubat ayı ihracat verilerine göre Şubat 2023 ihracatı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 azalarak 18.6 milyar dolar oldu.

    Gelişmeler doğrultusunda piyasaların odağında Şubat ayı enflasyonu var. Ekonomistlerin Şubat ayında enflasyon beklentisi aydan aya yüzde 3,5 ve yıldan yıla da yüzde 55,7 artış yönünde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow