hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... Merkez Bankası Mayıs 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? TCMB kararını açıkladı!

    Haberler... Merkez Bankası Mayıs 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu TCMB kararını açıkladı
    expand

    Mayıs 2023 Merkez Bankası faiz kararı için gözler bugün PPK toplantısından çıkacak karardaydı. TCMB mayıs ayı faiz kararını Para Politikası Toplantısı sonrasında duyurdu. Peki, Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararı ne oldu? TCMB Mayıs 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı takviminde her ay politika faizinin belirleneceği toplantının tarihini duyuruyor. Mayıs ayına ilişkin karar da bu toplantı sonrasında açıklandı. İşte TCMB'nin açıkladığı karar sonrasında ilk bilgiler...

    MERKEZ BANKASI MAYIS 2023 FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre bu ay faiz kararı 25 Mayıs 2023 Perşembe günü açıklandı. Karar aynı gün saat 14:00’te duyuruldu. TCMB son kararında nisan ayı faiz kararını yüzde 8.5 olarak açıklamış ve faizi sabit bırakmıştı. Merkez Bankası'nın 25 Mayıs 2023 tarihli mayıs ayı faiz kararı ise yüzde 8.5 yani faizin sabit tutulması yönünde oldu.


    Canlı TV İzle - CNN Türk Canlı Yayını HD Kalitesinde Seyret

    MB ÖNCEKİ FAİZ KARARLARI NE OLMUŞTU?

    TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti. Mart ve nisan ayında ise faizler yüzde 8.5'ta sabit bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haberler... Merkez Bankası Mayıs 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu TCMB kararını açıkladı

    MAYIS AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    Önceki açıklamalar baz alınırsa TCMB'nin açıklayacağı kararda faiz artışı beklenmiyordu. TCMB'nin kararının sabit bırakma ya da indirme yönünde olacağı tahmin ediliyordu.

     

     

     

     

    .

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow