hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler TÜİK’te! Eylül ayı enflasyonu açıklanıyor

    Gözler TÜİK’te Eylül ayı enflasyonu açıklanıyor
    expand

    TÜİK, merakla beklenen Eylül ayı enflasyon verisini bugün açıklıyor. Yıl sonu yaklaşırken birçok kalemi etkileyecek enflasyon rakamları saat 10:00’da gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler yılın 9. enflasyon verisi için bugün saat 10:00’da Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) olacak. Son veride yıllık yüzde 80,21 olan rakamların Eylül ayı için geleceği nokta merak ediliyor.

    Yeni Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi kamu çalışanlarının maaşlarından asgari ücrete kadar birçok kalemde etkileyici olacak. Beklenen raporun açıklanmasıyla geriye enflasyon farkını ve maaşlara gelecek zammı hesaplamak için 3 veri kalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Meclis’in yeni yasama yılı konuşmasında “Enflasyondaki artışın neden olduğu kaybı önlemek için asgari ücreti, memur ve emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranda artırdık. Temmuz ayında daha ileri taşıdık. Yılbaşında tekrar gözden geçireceğiz. Yılbaşında ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz, enflasyonun altında ezilmelerine izin vermeyeceğiz.” demişti.

    Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustosta aylık bazda yüzde 1,46, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,41 artış göstermişti. TÜFE on iki aylık ortalamalara göre son olarak yüzde 54,69 olarak gerçekleşmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içi üretici fiyatları endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 143,75 olarak kaydedilirken Yİ-ÜFE on iki aylık ortalamalara göre yüzde 105,39 artış göstermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow