hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacıoğlu Gold Mining'in CEO'su Yasin Hacıoğlu: Gram yıl sonuna kadar 550 lirayı görebilir

    Hacıoğlu Gold Miningin CEOsu Yasin Hacıoğlu: Gram yıl sonuna kadar 550 lirayı görebilir
    expand

    Altının gram fiyatı dün 440 liraya dayanarak yeni bir rekor tazeledi. Artık tahminler ve beklentiler daha yüksek. Ara ara geri çekilmeler olsa da ibrenin yukarı yönlü olduğunu vurgulayan Hacıoğlu Gold Mining'in CEO'su Yasin Hacıoğlu, gramda yılsonuna doğru 550 liranın dahi test edilebileceğini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korona nedeniyle dünya ekonomilerinde yaşanan durgunluk ve buna karşılık ABD ve Avrupa öncülüğüne merkez bankalarının piyasa bol para sürmesi, ABD-Çin geriliminin artarak devam etmesi ve düşen faizler nedeniyle paranın yeni güvenli liman arayışı altını son 2 haftada uçurdu. Altının ons (31.1 gram) fiyatı 1.981 dolarla 2011'deki 1921 dolarlık rekorunu geride bıraktı.

    DÜŞÜK GRAMAJ REVAÇTA

    Gram altın da buna paralel rekordan rekora koştu. Son bir iki günde dolarda görülen yukarı yönlü hareket gram/TL fiyatını destekledi. Dün 439.8 lirayla yeni zirve test edildi. Artan fiyatlara rağmen vatandaşın altın talebi de yüksek. Belki tam altın alınmıyor ama gram, yarım gram, çeyreğin çeyreği gibi daha düşük gramajlara yoğun talep. Peki altın fiyatlar daha ne kadar yükselecek?

    MADENCİLER HEDEF YÜKSELTTİ

    Amerikalı Goldman Sachs (2.300 dolar tahmini var) gibi uluslararası birçok kurum , altında yılsonu tahminini yukarı çekti. Genel beklenti 2.000 doların aşılacağı yönünde. Aynı şekilde altın madeni işletenler yani altın üreticileri de tahminlerini revize etti. Mayıs ayına kadar 1.700 doların test edileceğini öngören dünyanın en büyük altın madencileri şu sıralar yılsonu tahminleri için kapıyı 2.100-2.200 dolardan açıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÜŞÜŞLER SİZİ YANILTMASIN

    Orta ve uzun vadede piyasaların altının lehine olduğuna dikkat çeken Hacıoğlu Gold Mining'in CEO'su Yasin Hacıoğlu, "Yükselişini sürdüren ons altında 1.955 ve 1.970 direnç, 1.920 ve 1.905 seviyeleri destek olarak öne çıkabilir. 2.000 dolar psikolojik bölge. Kâr realizasyonuyla geri çekilmeler olsa da altındaki yükselişin kesileceğini düşünmek hayalcilik olur. 1955-1970 doların üzerinde kalındığı sürece yeni zirvelere yolculuk başlayacaktır" dedi.

    ARALIK AYINA KADAR FIRSAT BULUNUYOR

    Aralık ve şubat aylarında POSTA'ya yaptığı açıklamalarla altının şu anki seviyelerini öngören Hacıoğlu, aralık ayı için gramda 550 lira tahminlerinin olduğunu vurguladı ve "Güvenli liman olan altında alım fırsatı aralık ayına kadar devam edecek" diye konuştu. Yasin Hacıoğlu, şöyle devam etti: "93.64 ile son 4 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar endeksi altını desteklemeyi sürdürüyor. Global piyasalarda ana konular; salgına dair endişeler, merkez bankalarının ve hükümetlerin sağladığı parasal destekler, ABD-Çin ilişkileri."

    KUYUMCULARIN DA BEKLENTİSİ YÜKSEK

    Kapalıçarşı esnafı da gram atlın fiyatlarında yükseliş öngörüyor. Tahminler şimdiden 500 liraya ulaşmış durumda. Bazı kuyumcular bu rakamın da üzerine çıkalacağını ifade ediyor. Mısır Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Uğur Salih Özbenim, "Altına karşı inanılmaz bir talep var. İnsanlar 'Para yok' diyor ama torba dolusu parayla gelip altın alıyor. Özellikle gram, çeyrek ve Cumhuriyet Altını'na talep çok. Altının bayramdan sonra bir miktar düşse de gramın yıl sonuna doğru 500-550 bandına çıkacağı belirtiliyor" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALTIN ÜRETİCİLERİ NE DİYOR?

    Şirket Ons/Dolar

    Barrick 2.180

    Acacia 2.200

    Polyus 2.195

    Gold Fields 2.205

    Hacıoğlu Gold Mining 2.205

    Kinross 2.190

    AngloGold Ashanti 2.280

    *Ocak 2021'e kadarki öngörüler.

    FED KARARI DA SARI METALE YARADI

    Altın için bu haftanın en önemli konularından biri de Amerika Merkez Bankası Fed'in açıklayacağı faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın parasal genişlemeyle ilgili vereceği sinyaldi. Fed, faizi yüzde 0-0.25 aralığında sabit tuttu. Powell da yaptığı açıklamada "Zorlu zamanlarda ABD ekonomisini desteklemek, dengeyi sağlamak, toparlanmanın hızlı olması için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi ve toparlanmanın yavaş olduğuna dikkat çekti. Piyasadaki bol parayı destekleyen bu açıklamalarla ons altın yeniden 1.980 dolar seviyelerine çıktınca gram altın 443 lirayla rekor kırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YASİN HACIOĞLU KİMDİR?

    13/07/1988 yılında Belgrad’da doğmuştur.

    Lise öğreniminin son 2 senesini Robert Collage’de tamamladıktan sonra,Cambridge Universitesinde Ekonomi bölümünden mezun olup,Westminster Universitesinde yüksek lisans yapmıştır.Daha sonra Hrd Antwerp (Belcika) Diamond of greyder uzmanlığını almıştır.
    Sırbistanda 1986 yılında Alexander Hacic(Buyuk Dede)tarafından kurulan Hacioglugoldmine şirketine
    2011 yılında üst yönetim kuruluna kabul görmüştür.Yasin Hacıoğlu,yurt içi ve yurtdışında bir çok değerli ödüle laik görülmüştür.

    2014 İthalatın Yıldızı
    2014 Diamond of greyder
    2015 Entrepreneur Creates Innovation

    2017 Africa Miners Union AMU
    2019 World Economic Forum Africa

    Yasin Hacıoğlu altın piyasasıyla ilgili isabetli yorumlarıyla dikkat çekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow