hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haftanın ve ayın son işlem gününde finansal ajanda yoğun

    Haftanın ve ayın son işlem gününde finansal ajanda yoğun
    expand

    Yılın üçüncü çeyrek döneminin son iş gününde piyasaları yoğun bir veri gündemi bekliyor. Altından petrole emtia piyasası, Fed'in hareketini tahmin edebilmek için çekirdek PCE rakamlarına odaklandı. İçeride ise dış ticaret istatistikleri bekleniyor. Romanya ve Moldova'ya gaz ihracatı önümüzdeki ay verilere yansıyacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftanın, ayın ve yılın üçüncü çeyrek döneminin son iş gününde piyasaları yoğun bir veri gündemi bekliyor. Yurt içinde dış ticaret, hizmet üretici fiyatları, Hazine brüt ve net borç istatistiklerinin yanı sıra, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) sektör raporu, Hazine "İç Borçlanma Stratejisi" ve olası S&P Global kredi raporu takip edilecek.

    Yurt dışında Almanya'dan ithal fiyatlar, perakende satışlar ve iş gücü istatistikleri, İngiltere'den final GSYH, Euro Bölgesi'nden öncü tüketici fiyatları, ABD'den kişisel gelir ve harcamalar, çekirdek PCE, Michigan tüketici güveni verileri öne çıkıyor.

    İŞTE ÖNE ÇIKAN VERİLER

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dış ticaret istatistiklerini açıklayacak. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan öncü verilerde Ağustos ayı için 8,88 milyar dolar açık açıklandı (10.00).

    TÜİK, hizmet üretici fiyatları verilerini yayımlayacak. Temmuz ayında hizmet üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 14,06, geçen yıl aynı aya göre yüzde 79,33 artış gösterdi (10.00).

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, brüt, net, AB tanımlı, garantili borç istatistiklerini açıklayacak. İlk çeyrekte brüt borç stoku 475,7 milyar dolar, net borç stoku 255 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu (12.00).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Ağustos ayına ilişkin bankacılık sektörünün toplulaştırılmış verilerini yayımlayacak. Bankacılık sektörü net karı Temmuz ayında 43,28 milyar TL, Ocak-Temmuz döneminde 293,4 milyar TL oldu (14.00).

    TCMB, aylık para ve banka istatistiklerini duyuracak (14.30).

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekim-Aralık dönemine ilişkin "İç Borçlanma Stratejisi" raporunu açıklayacak (17.00).

    İngiltere'nin ikinci çeyrek final GSYH rakamları açıklanacak. Öncü verilerle ikinci çeyrekte dönemsel büyüme yüzde 0,2 olurken, yıllık yüzde 0,4 seviyesinde gerçekleşti (09.00).

    Fransa'nın Eylül ayı öncü tüketici fiyatları, üretici fiyatları ve tüketici harcamaları verileri yayımlanacak (09.45).

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Paris'te düzenlenen "Düzenli Bir Enerji Geçişinin Sağlanması: Küresel Enerji Dönüşümü Döneminde Avrupa'nın Rekabet Gücü ve Finansal İstikrarı" konulu IEA-ECB-EIB ortak konferansının açılış konuşmasını yapacak (10.40).

    Günün bölgede en önemli verilerinden biri de Euro Bölgesi için öncü tüketici fiyatları olacak (12.00).

    ABD'de son dönemlerde en çok takip edilen verilerden olan çekirdek PCE açıklanacak. Temmuz ayında çekirdek PCE aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,2 olarak piyasa beklentileri doğrultusunda geldi (15.30).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı saatte ABD'den kişisel gelirler, harcamalar, öncü mal ticaret dengesi, öncü toptan stoklar ve PCE verileri de yayımlanacak.

    GÖZLER S&P'DE

     

    Piyasaların kapanışının ardından uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global'den olası Türkiye raporu beklenecek. S&P Global, takvimde belirlenen günlerde rapor açıklamayabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow