hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haftaya finans ajandası yoğun: Merkez Bankası faiz kararı merak ediliyor

    Haftaya finans ajandası yoğun: Merkez Bankası faiz kararı merak ediliyor
    expand

    Pazartesi gününden itibaren Kahramanmaraş depremleri 3. haftasına girerken, deprem sonrası gelişmeler takip edilmeye devam edilecek. Ayrıca haftanın gündeminde ise TCMB faiz kararı ve Fed tutanakları olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından 3. haftada yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken piyasaların gözü bir taraftan da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararında ve Fed'in tutanaklarda olacak.

    Fed'in 2023'ün ilk faiz kararını 25 baz puanlık artırım ile yürürlüğe koyduğu Şubat ayı toplantısına dair tutanaklar, 1 yılı tamamlayan artırım döngüsünde ilk yavaşlamayı gösterirken ayrıca 2023'ün nasıl geçeceğine ilişkin de ipuçları içerecek. 31 Ocak-1 Şubat tarihli Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları Çarşamba günü Türkiye saatiyle 22:00'de yayımlanacak.

    Haftanın beklenen gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı Perşembe günü saat 14:00'te açıklanacak. Merkez Bankası son iki toplantısında faizi yüzde 9,00 seviyesinde tutmuş ve bir indirim sinyali vermemişti. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bankanın alacağı aksiyon merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan küresel piyasalar için haftanın diğer faiz kararları, Çin (Pazartesi), Güney Kore (Perşembe) ve Yeni Zelanda'dan (Çarşamba) gelecek. Rusya Merkez Bankası da, yılın ilk "Para Politikası Raporu"nu açıklayacak (Pazartesi).

    Ayrıca yurt içinde tüketici güven endeksi (Pazartesi), yurt dışı üretici fiyatları (Pazartesi), kapasite kullanım oranı (Çarşamba), reel kesim güven endeksi verileri (Çarşamba) öne çıkıyor. Yurt dışında öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Japonya, Almanya ve Euro Bölgelerinde final enflasyon (Çarşamba) rakamları takip edilecek gelişmeler arasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow