hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haftaya piyasalarda tansiyon yüksek olacak

    Haftaya piyasalarda tansiyon yüksek olacak
    expand

    Yeni haftada piyasaları oldukça yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. ABD enflasyonu takvimde yer alırken Fed dahil küresel merkez bankaları da faiz kararlarını açıklayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni haftada piyasaları oldukça yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Yurt içinde yeni ekonomi yönetimin yol haritası ile ilgili atacağı adımlar, piyasaların izleyeceği en önemli gündem maddesi olacak.

    Veri akışında öne çıkanlar cari işlemler dengesi, iş gücü, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları, Merkezi Yönetim bütçesi olacak.

    Hazine ihaleleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve Moody's'in olası Türkiye raporu da gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

    Yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve Japonya Merkez Bankası'nın(BoJ) faiz kararları piyasanın öncelikli gündem maddeleri olacak.

    Yurt dışında ABD tüketici ve üretici fiyatları, perakende satışlar, sanayi üretimi, Çin sanayi üretimi, perakende satışlar, İngiltere iş gücü, dış ticaret, aylık GSYH, sanayi üretimi, Almanya final tüketici fiyatları, ZEW, Euro Bölgesi sanayi üretimi, final tüketici fiyatları verileri öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji piyasalarının yakından izlediği OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) raporları da bu haftanın ekonomi takviminde yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow