hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hapis cezasına çarptırıldı! Eski Goldman Sachs analistine köstebeklik suçlaması

    Hapis cezasına çarptırıldı Eski Goldman Sachs analistine köstebeklik suçlaması
    expand

    Eski Goldman Sachs analisti Mohammed Zina, içeriden bilgi sızdırma suçlamasıyla 22 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zina, Londra'da Goldman Sachs International'ın bir yan kuruluşunda çalışmaktaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski bir Goldman Sachs analisti, içeriden aldığı bilgileri kullanarak borsada işlem gören şirketlerin hisselerini satın alıp bu şekilde 140.000 pounddan (175.650 dolar) fazla para kazandığı suçlamasıyla 22 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Savcılar, Mohammed Zina isimli analistin Temmuz 2016 ile Aralık 2017 arasında Altı şirketten hisse almak için gizli bilgileri kullandığını açıkladı.

    Bu şirketler arasında SoftBank tarafından 32 milyar dolara satın alınacağı bilinen İngiliz çip tasarımcısı Arm da vardı. Zina, hisseleri satın almak için kullanılan kredilerin amacı hakkında Tesco Bank'a yalan söylediği iddiasıyla altı içeriden bilgi sızdırma ve üç dolandırıcılık suçlamasını kabul etti.

    Ancak Zina, dokuz suçlamadan mahkum edildi. Yargıç, Zina'yı işvereninin güvenine ihanet etmek ve dürüst yatırımcıları aldatabilmek için içeriden bilgileri kullanmakla suçladı.

    Goldman Sachs, bu davranışa sıfır tolerans gösterdiklerini belirtti. Savcılar ve mahkeme, ekonomik suçlara karşı sıkı bir tutum sergilendikçe bu davayı bir mesaj olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: CNN International

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow