hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine: Gıda ve tarım ürünlerinin arz ve fiyat gelişmeleri mercek altında

    Hazine: Gıda ve tarım ürünlerinin arz ve fiyat gelişmeleri mercek altında
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısının yapıldığını ve görüşmenin içeriğini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marketlerin gıda ve tarım ürünlerindeki fahiş fiyat uygulamalarını değerlendirmek ve düşürmek için önlemler almak üzere oluşturulan "Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi" toplantısı gerçekleştirildi.

    Komite'de, enflasyonun ana bileşenlerinden olan gıda fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçilmek için denetimlerin sürdüğü ve yeni kararlar alınarak piyasanın uygun şartlarda fiyatlamalar yapmasının amaçlandığı belirtildi.

    FİYATLAR İLGİLİ BAKANLARIN MERCEĞİNDE

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında yapılan toplantıya Tarım ve Orman Bakan  Vahit Kirişci ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katılım gösterdi.

    Gıda ve tarım ürünlerinin fiyatlarına ilişkin son gelişmeler konuşuldu. Bakan Nebati, resmi Twitter hesabından toplantı ile ilgili bir mesaj paylaşarak, "Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Toplantı kapsamında, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeleri kapsamlı bir şekilde mercek altına aldık." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow